Udruženje za razvoj i edukaciji mladih “Siguran korak” nastavlja da pruža podršku svakom članu naše zajednice, pa i najmlađima.

Tako je, i ovog projektnog ciklusa, UREM “Siguran korak” dio programa “Stariji brat, starija sestra”, čiju je implementaciju u ovom ciklusu započelo u novembru mjesecu 2021. godine. Ovog puta je uključeno 7 djece u riziku i 7 volontera/ki.

Prvi susret volontera i djece je protekao odlično i utisci su sjajni. Sada je u toku redovno viđanje volontera/ki i djece, odnosno starijeg brata/sestre, sa mlađim bratom/sestrom, koje će trajati ukupno 8 mjeseci.

Prva grupna aktivnost i susret djece i volontera/ki.

Pored projekta “Stariji brat, starija sestra”, udruženje “Siguran korak” pomaže našim mališanima i na druge načine, te je podijelilo ukupno 132 novogodišnja paketića. Tim udruženja “Siguran korak” se zahvaljuje Katarini Tomanić i svima iz Saveza studenata Bijeljina, koji su zahvaljujući humanitarnoj akciji “A zašto ja nemam paketić” donirali 92 novogodišnja paketića za romsku i socijalno ugroženu djecu. Takođe se zahvaljujemo i Veri Vasić i ekipi Crvenog krsta Bijeljina, koji su na osnovu humanitarne akcije “Jedan slatkiš – jedno dijete” donirali 40 novogodišnjih paketića za naše mališane iz pomenutih porodica.

Članovi i članice udruženja “Siguran korak” i sami već nekoliko godina uzastopno učestvuju u humanitarnoj akciji “A zašto ja nemam paketić”, te kroz volonterski angažman doprinose prikupljanju slatkiša za paketiće koji se doniraju djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Podjela paketića mališanima iz romskih i socijalno ugroženih porodica.

UREM “Siguran korak” izuzetno vodi računa o zaštiti djece, te prilikom objavljivanja fotografija zamagli lica mališana. Takođe, prilikom fotografisanja svakog od korisnika/ca, bilo da se radi o djeci ili odraslima, uvijek tražimo dozvolu da ih fotografišemo i objasnimo u koju svrhu će biti fotografisani. Takođe, medijima šaljemo samo fotografije na kojima su zamagljena lica djeca. Nadamo se da će to postati praksa svih organizacija.